• Uudisrakennus
  • 2019-2021
  • Laajuus 1 840 kem2 / brm2
  • Sijainti Hiukkavaara, Oulu
  • Asiakas Padel Club Finland
*

Lähtökohta

Padelhalli on Hiukkavaaran keskuksen urheilualueen ensimmäinen kuntokeskusrakennus.

*

Sijainti

Padelhalli sijaitsee Hiukkavaaran keskuksessa olevan keskuspuiston ja liikunta-alueen yhteydessä, ja se täydentää nopeasti kasvavan Hiukkavaaran alueen palvelutarjontaa.

*

Ratkaisu

Rakennukseen sijoittuu kuusi lasisilla päätyseinillä varustettua padelkenttää ja niihin liittyvät oheistilat. Padelhalli on suunniteltu laajennusvaraus huomioiden niin, että laajentamattomanakin rakennus näyttää valmiilta ja arkkitehtuuriltaan linjakkaalta ja eloisalta. Padel edellyttää 7-9 metrin korkeutta hallitilassa, mutta halli ei kuitenkaan dominoi rakennuksen ulkohahmoa.

*

Rakennuksen mittakaavaa keventää Tahtimarssi-kadun puoleisella sivulla kaksikerroksinen puuverhottu osa, johon sijoittuvat vinon katoksen suojaamana apu-, pukeutumis- ja loungetilat. Lämminsävyinen paikallarakennettu puuverhottu osa levittäytyy päädystä rakennuksen pitkille sivuille, lisäksi julkisivuja pehmentää köynnöskasvillisuus.

*

Lisää vaihtelevuutta julkisivupintoihin tuo matan ja kiiltävän pinnan vuorottelu, loungeosuuden kookkaat ikkunat ja köynnöstaustana toimiva metalliverkko.

Rakennuksen edustan viheralueet osallistuvat hulevesien viivytykseen, ja seinustan kivituhkakentälle on mahdollista sijoittaa ulkokenttiä padelin pelaajien iloksi.

*

Arkkitehtuuria Oulussa 2018-2022 (2022)

*kuvat Ville-Pekka Ikola