• Suunnittelimme neljän Pelastusarmeijan seurakuntatilan remontit
  • 2014-2019
  • Laajuus n. 400-600 brm2
  • Sijainti Kuopio, Oulu, Tampere, Helsingin Kallio
  • Asiakas Suomen Pelastusarmeijan Säätiö

Lähtökohta

Kaikki Pelastusarmeijan remonttikohteemme sijaitsevat osana kerrostalokorttelia, osin myös kerrostalojen alimmissa kerroksissa. Tilat 1930-70-luvuilla valmistuneissa taloissa eivät olleet esteettömiä, ja osassa kohteista tarvittiin myös kosteusteknisiä korjauksia. Edellisistä toiminnallisuus- ja pintaremonteista oli pitkä aika.

Sijainti

Tilat sijaitsevat hyvillä, aktiivisilla paikoilla kaupunkikeskustoissa. Esimerkiksi Tampereella hyödynsimme sijaintia suunnittelemalla seurakuntatilojen viereisen kirpputoritilan muutoksen kahvilamaiseksi sosiaalipalvelukeskus Horisontiksi.

Tampereen sosiaalipalvelukeskus Horisontti

Ratkaisu

Helsingin Kallion osaston tiloissa tehtävänä oli Pelastusarmeijan asuntolakorttelissa toimivien seurakunnan kokoontumistilojen toiminnan ja tunnelman parantaminen sekä pintaremontti.
Tiloihin toteutettiin kolme alinta kerrosta yhdistävä hissi sekä uusia kulkuyhteyksiä, poistumisteitä, ikkunoita ja märkätiloja.

*

Salin tekniikka ja lavarakenteet sekä pinnat ja valaistus uusittiin. Tavoite toteutettiin kustannustehokkaasti ja materiaalien kestävyyttä korostaen.

*

Kohde otettiin käyttöön keskellä koronapandemiaa.

*

*valokuvat Johannes Koskela