• Omakotitalo Oulussa
  • 2018
  • Laajuus 250 brm2
  • Sijainti Oulu
  • Asiakas Yksityinen

Lähtökohta

Suunnittelun lähtökohtana toimi viisihenkisen perheen tarpeet ja toiveet; kiilamaisen tontin muoto ja sijainti lähimetsän äärellä sekä rakennusmateriaaliksi alusta asti valikoitunut CLT eli ristiinliimattu massiivipuu.

Sijainti

Talo Puusta sijaitsee omakotitaloalueella Oulussa, Oulujoen pohjoispuolella. Tontin länsi- ja eteläpuolella sijaitsee pien- ja rivitaloja, pohjois- ja itäpuolella on mäntyvoittoista puistometsää.

Ratkaisu

Rakennus kiertyy suojaisan, uima-altaalla varustetun pihapiirin ympärille. Kapea rakennusrunko mahdollistaa omaleimaisen harjakattoisen hahmon, ja asuinhuoneisiin saadaan luonnonvaloa useasta suunnasta.

Näkymät rakennuksen sisällä tilojen välillä ovat yhtä tärkeät kuin näkymät sisältä ulos pihalle ja puistoon. Lounaissivulla terassin varjostava katto suojaa auringon paahteelta

Oleskelu jakautuu kahteen erilliseen huoneeseen, lisäksi rakennuksen päädyn lasitettu terassi muodostaa ylimääräisen valoisan oleskelutilan. Myös arkiset toiminnot ja luontevat kulut niiden äärelle on huomioitu.

Rakennuksessa on puurakennuksen tuntu, jota sisäpuolisten seinä- ja kattopintojen kuultokäsittely kauniisti korostaa.

valokuvat Skyfox Marko Kallio